شهریور, ۱۳۹۷
بازبست
الگوهای ناپایدار تولید و مصرف در جامعهی امروز، منجر به میزان همیشه در حال رشدِ تولید زباله شدهاست که تهدیدی برای اقتصادها، محیطزیست و سلامت مردم به شمار میآید.
تغییر تدریجی به سوی اقتصاد چرخهای میتواند باعث کاهش تولید زباله از راه کاهش مصرف منابع و بهینهسازی دورهی عمر محصولات از راه بازیافت، بهیافت، استفادهی دوباره، و تعمیر شود.
در طول استودیوی زبالهی شهری، پژوهشگران و طراحان تصمیم گرفتند بر این سوال تمرکز کنند که چگونه میتوان دورهی عمر مواد و محصولات را افزایش داد؟
کافهها و رستورانها در میان بازیگران اصلی در تولید روزانهی زباله در سطح شهرها هستند. با توجه به اینکه حدود ۶۰٪ از زبالههای کافهها و رستورانها را باقیماندهی غذاها و حدود ۱۸٪ از آن را کاغذ و مقوا تشکیل میدهد [۰۱]، اعضای استودیو تصمیم گرفتند تا به یکی از کافههای محبوب و تاثیرگذار شهر - سام کافه - بروند تا پروژهای را با همکاری با آنها شکل دهند.
پروژهی بازبست پیرامون این واقعیت شکل گرفت که بیشترین بخش زبالههای تولیدی سامکافه، بستههای شیر تترراپک بود. از آنجا که سام کافه برنامهای برای بازطراحی بستههای بیرونبر قهوه داشت، اعضای استودیو تصمیم گرفتند تا بستههای شیر باقیمانده را بهیافت کرده، و با طراحی آنها، عملکردشان را به بستههای بیرونبر قهوه تغییر دهند. در بخش دموی این پروژه، حدود ۸۰۰ بستهی شیر - که قرار بود به دور ریخته شوند - به بستههای بیرونبر قهوه تبدیل شده و به مشتریان سامکافه تحویل دادهشدند. بر روی بستههای بیرونبر، پیامهایی نیز حک شده بود تا مشتریان با ایدهی پشت این محصول آشنا شوند.
.
.
.