شهریور, ۱۳۹۷
منوی اینفورماتیو
الگوهای ناپایدار تولید و مصرف در جامعهی امروز، منجر به میزان همیشه در حال رشدِ تولید زباله شدهاست که تهدیدی برای اقتصادها، محیطزیست و سلامت مردم به شمار میآید.
تغییر تدریجی به سوی اقتصاد چرخهای میتواند باعث کاهش تولید زباله از راه کاهش مصرف منابع و بهینهسازی دورهی عمر محصولات از راه بازیافت، بهیافت، استفادهی دوباره، و تعمیر شود.
در استودیوی زبالهی شهری، پژوهشگران و طراحان تصمیم گرفتند بر این سوال تمرکز کنند که چگونه میتوان با تغییر الگوهای مصرف، به سوی یک سبک زندگی بیزباله حرکت کرد؟
کافهها و رستورانها در میان بازیگران اصلی در تولید روزانهی زباله در سطح شهرها هستند. با توجه به اینکه حدود ۶۰٪ از زبالههای کافهها و رستورانها را باقیماندهی غذاها و حدود ۱۸٪ از آن را کاغذ و مقوا تشکیل میدهد [۰۱]، اعضای استودیو تصمیم گرفتند تا به یکی از کافههای محبوب و تاثیرگذار شهر - سام کافه - بروند تا پروژهای را با همکاری با آنها شکل دهند.
در همکاری با سام کافه، بنا بر این شد که الگوی مصرف مشتریان کافه از راه طراحی یک منوی جدید تغییر پیدا کند. در همین راستا، میزان آب مجازی و میزان کالری مصرفی هر مادهی مصرفی در هر یک از آیتمهای منوی کافه به طور جدا محاسبه شد تا مشتریان بتوانند معیارهایی علاوه بر خوشمزگی و یا احساس نیاز بدن را در انتخابهای خود دخالت دهند؛ معیارهایی مانند آب مجازی، میزان کالری مصرفی، و تاثیر انتخابهایشان بر محیط زیست.
از پروژهی منوی اینفورماتیو در وبسایت سام کافه رونمایی خواهد شد.
.
.
.
همکار و پشتیبان مالی پروژه : سام کافه
مشاوران استودیو : رها اشرفی . طرلان خویلو . مهدی نجفی
پژوهش و طراحی : شیدا مراحمی . راضیه طباطبایی . زهرا آرمان
تشکر ویژه از : حسین مدنی . میرحسام خالقی
<