مهر, ۱۳۹۹
نشریهی ۸ : ۱۰۱ نمونه از استفادهی دوبارهی خلاق از معادنِ رهاشده
اقتصاد چرخهاي - به عنوان جايگزين اقتصاد خطي - پيشنهاد ميكند كه تلاش كنيم چرخهي عمر محصولات فيزيكي را تا آنجا كه ممكن است افزايش دهيم. در دهههاي اخير، توجه ساكنين كرهي زمين به بخشهاي انتهاييِ چرخه - يعني مصرف كردن، بازيافت كردن، تعمير كردن، و ... - جلب شدهاست. اما از نخستين مرحلهي توليد هر محصول فيزيكي - يعني استخراج مواد - كمتر سخن گفته ميشود.
بخش معدن بازيگر اصليِ مرحلهي استخراج مواد است؛ بخشي از اقتصاد غيرنفتي كه فرآيندهاي پرهزينه و پيچيدهي آن، حساسيتهايي زيستمحيطي را نيز برميانگيزد.
معدنكاري نياز به ايجاد زيرساخت دارد؛ زيرساختهايي كه پس از پايان يافتنِ بهرهبرداي از معدن، بياستفاده ميمانند. تغيير كاربريِ معادنِ بهرهبرداري شده به مراكز گوناگون تفريحي و گردشگري، ميتواند راهكاري هوشمندانه براي فعال كردنِ دوبارهي معادن و زيرساختهاي آن باشد. اين راهحل ميتواند بازگشتهاي بزرگ اقتصادي، اجتماعي و زيستمحيطي داشتهباشد.
در اين نسخه از مجموعهي توييك101، صد و يك نمونه از معادني معرفي شده كه با تغيير كاربري، نهتنها توانستهاند پيشرانهي اقتصادي، اجتماعي و زيستمحيطي مهمي در منطقهي خود باشند؛ بلكه ميتوانند توجه مردم را به اين جلب كنند كه برخورد انسان پسا-صنعتي با منابع طبيعي چهطور ميتواند باشد.
نسخهی فیزیکی این مجموعه از روز ۱ آبان ۱۳۹۹ در کتابخانهی توییک موجود خواهد بود. برای دسترسی به آن می توانید به info@tuic.ir ایمیل بزنید. نسخهی دیجیتال نیز در آینده در همین صفحه بارگذاری خواهد شد.
<