تیر, ۱۴۰۲

نشریه‌ی 24.7: ایده هایی برای میکرویونیت ها | پیکسوتوپیا

پروژه ی «پیکسوتوپیا» ماحصل استودیوی آموزشی میکرویونیت می باشد که در سال 1400 در مرکز نوآوری شهری تهران (توییک) برگزار شد.
شهر تهران با بحران مسکن مواجه است. حال مسئله این است که تهران تا چه زمانی می‌تواند با مکانیزم کنونی به زیست و توسعه ی خود ادامه دهد. شاید برای حل این مسئله ناچار به تغییر و بازنگری در شیوه‌ی توسعه‌ی خود باشد.
ابتدا باید پرسیدکه آیا مفهوم مالکیت مسکن را می‌توان تغییر داد و از آغاز به شیوه‌ای دیگر به آن نگریست؟
در این پروژه برای پاسخ به این سوال واقعیت دیگری از شهر را ترسیم می‌کنیم و آن را «پیکسوتوپیا» می‌نامیم؛ شهری که فضاهای میان بافتی آن و بسترهای مرده‌ی خود را یک لنداسکیپ قابل تصرف و مذاکره می‌بیند؛ از آن به عنوان بستری برای لانه‌گزینی استفاده می‌کند و مکانیزم دیگری درون ساختار فعلی شهری برای توسعه‌ی خود می‌آفریند. مانند انسان غارنشین که طبیعت را برای لانه‌گزینی جستجو می‌کرد و از پتانسیل‌های موجود در آن بهره می‌برد، پیکسوتوپیا متشکل از میکرورگانیزم‌های زنده‌ای است که با شهر همزیست می‌شوند؛ زیست در بسترهای مرده، زنده کردن آن‌ها و ایجاد یک شبکه زیستی مبتنی بر واحدهای کوچک: یک سیستم ارگانیک و با نظمی از پایین به بالا. پيکسوتوپيا با به چالش کشیدن مفهوم مالکيت مسکن و جایگزین کردن آن با مکانیزمی پویا، منعطف و قابل گسترش، پيشنهاد جدیدی براي شيوه توسعه ی شهری مانند تهران ارائه می‌دهد.‌
مطالعه‌ی رایگان این نشریه :
ایده هایی برای میکرویونیت ها | پیکسوتوپیا
<