بهمن, ۱۳۹۷

پل‌شهر

تهران هم‌اکنون از کمبود فضاهای عمومی رنج می‌برد؛ فضاهایی که برای همه‌ی اقشار در دسترس باشد تا شهروندان بتوانند آزادانه گستره‌ی وسیعی از فعالیت‌های خود را - با حس تعلق کافی - در آن‌ها جای دهند.
پروژه‌ی پل-شهر، در قالب یک ورکشاپ فشرده به میزبانی توییک انجام شد. هدف این پروژه، جست‌وجوی راه‌حل‌هایی ساده و مقرون‌به‌صرفه برای فعال‌ کردن فضاهای باقیمانده‌ی شهر با تمرکز بر فضاهای زیر پل بود. این فضاها حدود ۸۲۲۰۰۰ کیلومتر مربع از سطح شهر را پوشش می‌دهند. [۰۱] فضاهای زیر پل نمی‌توانند مورد مداخله‌های سخت شهری قرار گیرند؛ اما برای میزبانی از مردم آماده‌اند.
پروژه‌ی پل-شهر پیشنهاد کرد که بازتعریف عملکرد فضاهای باقیمانده‌ی شهر در زیر پل‌ها، نیازمند برداشتن گامی کوچک در مرحله‌ی نخست است. در قالب یک همکاری یک‌هفته‌ای، گروهی از معماران جوان بر آن آمدند تا راه‌حل‌هایی برای یک مداخله‌ی موقت در فضای زیر پل روشندلان (در تقاطع خیابان شریعتی و خیابان انقلاب) ارائه دهند. خروجی این همکاری، یک مکان‌سازی مشارکتی در یک آخر هفته‌ با کمک شهروندان بود. از انجام بازی‌های خیابانی محلی، تا ساختن مبلمان‌های به‌یافت شده، تا میزبانی از موسیقی خیابانی، همه و همه رخدادهای کوچکی بودند که که توانستند برای مدت کوتاهی، پلی میان شهروندان بزنند تا به دور از فعالیت‌های روزمره‌ی خود، ردپایی بر یک فضای عمومی شهرشان برجای بگذارند.

.

.

.

مدیریت پروژه : گلناز جمشیدی . پویان بیزه
طراحی و اجرا : محسن خان‌محمدی . شادی ملکی . ایلیا عطارپور . سیاوش دستگردی . پریناز امانی . مریم ساعدی . صبا مرجانی . هلیا ملا‌احمدی
تشکر ویژه از : آقای پورتقوی . آقای صباغی (رییس هیأت امنای سرای محله‌ی بهار) . خانم حاجوی (شهردار منطقه‌ی ۷) . آقای گودرزی (معاون زیباسازی شهرداری منطقه‌ی ۷)

 

<