بنا بر گزارشی از نهاد سلامت بینالملل سازمان ملل متحد، کمبود فعالیت فیزیکی، یکی از علتهای اصلی مرگومیر در شهرها است. این عامل، مسئولیت مرگ حدود ۳.۲ میلیون نفر را در سرتاسر جهان بر عهده دارد؛ درحالیکه عوامل دیگر مانند آلودگی هوا، تصادفهای ترافیکی، و خشونت، به ترتیب مسئول ۱.۳، ۱.۳ و ۱.۶ میلیون مرگ هستند. از سوی دیگر، سبک زندگی مدرن، رفتارهای غیرفعال را تشویق و ترویج میکند؛ که این امر ناشی از افزایش میزان حملونقل ماشینی، افزایش میزان و تنوع کارهای نشستنی، و تفریحها و سرگرمیهای غیرفعال (مانند تماشای تلویزیون و انجام بازیهای رایانهای) است. در تهران، حدود ۴۰٪ بزرگسالان، میزان فعالیت استاندارد در هفته را - که برابر با ۱۵۰ دقیقه است - را رعایت نمیکنند.
پژوهشگران و طراحان استودیوی سلامتی شهری، تلاش کردند تا راهکارهایی برای فعالکردن فضاهای شهری از راه بازیوارسازی پیدا کنند تا در نتیجه، شهروندان به قدم گذاشتن در این فضاها و افزایش فعالیت فیزیکی تشویق شوند.
به عنوان یکی از نتیجههای این استودیو، پروژهی تهران۲۱، راهنمایی است برای شهروندان تهران، که به آنها ۲۱ مسیر با کیفیتهای خاص مانند دسترسپذیری بالا، میزان فضای سبز بالا، و ترافیک پایین را پیشنهاد میدهد. این مسیرها در محلههایی طراحی شدهاند که هویت شهری قوی و تاثیرگذاری دارند. هر مسیر در قالب یک کارت پشتورو معرفی شده که شامل اطلاعاتی مانند سرعتهای پیشنهادی، ریتم حرکت، مدت زمان پیادهروی، میزان کالری مصرفی و کیفیتهای فضایی است. علاوه بر آن، مجموعهای از قطعات موسیقی برای هر مسیر، میکس و تنظیم شدهاست تا کاربر بتواند با اسکن کردن یک QR Code به آنها دسترسی پیدا کند. این قطعات ریتمیک در واقع به کاربر کمک میکند تا افزون بر لذت بردن از پیادهروی، سرعت حرکت خود را نیز با آن هماهنگ و تنظیم کند.
بستهی شامل ۲۱ کارت برای ۲۱ مسیر پیادهروی در بهار ۱۴۰۰ بین شهروندان پخش خواهد شد.
.
.
.
حامی مالی : اداره کل سلامت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران