دی, ۱۳۹۷

بازی‌های رژیم پایدار

مصرف بیش‌ از اندازه‌ی غذا - که نتیجه‌ی رژیم‌ها وعادت‌های غذایی ناسالم است - نیاز به تولید غذا را افزایش داده است. این افزایش، محیط‌زیست را تحت تاثیر قرار داده است؛ چرا که سیستم تولید و توزیع غذا، مسئولیت حدود ۲۵٪ از انتشار گازهای گلخانه‌ای متاثر از فعالیت‌های انسان است. همچنین، الگوهای مصرف نادرست فذا برای سلامتی نیز زیان‌آور است. نزدیک به ۲ میلیارد نفر در سرتاسر جهان از اضافه وزن یا چاقی رنج می‌برند. [۰۱]
در همین راستا، استودیوی غذای شهری بر این تمرکز داشت که چگونه می‌توان بر افزایش آگاهی عمومی نسبت به رژیم غذایی پایدار* و بهبود جایگاه آن - به ویژه در میان نسل‌های جوان‌تر - تمرکز کرد.
خروجی این استودیو، طراحی و تولید نمونه‌ی اولیه‌ی سه بازی صفحه‌ای بود که هر کدام بر جنبه‌‌ی خاصی از رژیم غذایی پایدار تمرکز داشتند. این سه بازی با نام‌های یامی‌رینگ، سیتی‌بایت، و پیک‌نیک، همگی از جدیدترین نسخه‌ی راهنمای تغذیه‌ی منتشر شده از سوی وزارت کشاورزی آمریکا - به نام My Plate - الهام گرفته‌اند. در طراحی این بازی‌ها، سعی شد که پنج گروه اصلی مواد غذایی - شامل پروتئین‌ها، میوه‌جات، سبزیجات، غلات، و لبنیات - و نسبت آن‌ها در بشقاب غذایی پایدار به کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۲ سال معرفی شود.
دموی شهری این استودیو در رویدادی به مناسبت هفته‌ی جهانی علم برای صلح و توسعه در پاییز ۱۳۹۷ و به میزبانی موزه‌ی ملی علوم و فناوری ایران برگزار شد. در این دمو، علاوه بر معرفی و ارائه‌ی آزمایشی هر سه بازی به دانش‌آموزان مدارس، بازی سیتی‌بایت در مقیاس یک‌به‌یک به نمایش درآمد.
هم‌اکنون بازی یامی‌رینگ در حال توسعه برای تولید انبوه است. 

.

.

.

همکار پروژه و حامی مالی : موزه‌ی ملی علوم و فناوری ایران
مشاوران استودیو : رها اشرفی . طرلان خویلو . مهدی نجفی
پژوهش و طراحی : سمن بزازیان . نگار سادات حسینی . مهسا هذبی . آیدا شهسوار
گردآوری نشریه‌ی شماره ۵ از مجموعه‌ی توییک ۱۰۱ : سمن بزازیان
تشکر ویژه از : حسین مدنی

 


* بر اساس تعریف نهاد غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، رژیم‌های غذایی پایدار، رژیم‌هایی هستند با تاثیر مخرب زیست‌محیطی پایین؛ که به امنیت غذایی و زندگی سالم برای نسل‌ حاضر و نسل‌های آینده متعهد هستند.
<